Project omschrijving

Oman

Een aantal jaren geleden ben ik op reis geweest naar Oman. Ik wist niet wat ik moest verwachten maar het land had mijn interesse.

Maar wat een geweldig land is dit. Ik kwam aan in Muscat. Een prachtige stad waar het voelt alsof je in een sprookje bent terecht gekomen. Deze kleine, witte stad bestaat uit laagbouw met kleurig metselwerk, poortjes, koepels en mozaïeken. In de Mutrah Souk kun je rond dwalen tussen een wirwar van straatjes vol snuisterijen en lekkernijen. Verder is de Sultan Qaboes-moskee uniek in z’n soort met het grootste handgeknoopte tapijt ter wereld en indrukwekkende Swarovski kristallen kroonluchters. Gewoon prachtig!

Maar wat vooral indruk heeft gemaakt tijdens mijn reis is mijn bezoek en overnachting in de woestijn Wahiba Sands. De woestijn is onbeschrijfelijk mooi. De torenhoge zandduinen van rood zand lijken achter de horizon te verdwijnen en naarmate je verder de woestijn in trekt wordt het gebied alleen maar mooier en ongerepter.  Logeren in een geweldig traditionele bedoeïenen tent, midden in de woestijn en ’s-avonds genieten van een werkelijk onvoorstelbaar mooi sterrenhemel. Echt fantastisch!

Maar ook mijn bezoek en verblijf bij Rass Al Jins, de broedplaats voor reuzenschildpadden was indrukwekkend. Je ziet de kleine schilpadden uit hun ei schild kruipen en op eigen houtje naar zee lopen. Ja wat kan ik zeggen, dit moet u zelf ervaren!

Ik kan Oman het beste beschrijven als een fascinerend Oosters sprookje met een eeuwenoude beschaving, indrukwekkende woestijnlandschappen, prachtige oases en wadi’s en ruige bergketens. Een land boordevol geschiedenis en historische bezienswaardigheden. De bevolking is ontzettend vriendelijk en gastvrij en het land is heel veilig. Maar ook prachtige westerse en luxe hotels aan de prachtige stranden zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

Oman is een echte “must see & do” vakantie. Een echte aanrader!