Project omschrijving

Namibië

De onvoorstelbare leegte, grillige natuur en een eeuwenoud cultureel erfgoed zijn enkele redenen waarom Namibië bij velen zo geliefd is. Het land dankt zijn naam aan de uitgestrekte Namib woestijn, die het grootste deel van het landschap bepaalt. De Namib is de oudste woestijn ter wereld en gaat over in de Kalahari woestijn, die doorloopt in buurlanden Botswana en Zuid-Afrika.

Ondanks dat Namibië grotendeels uit woestijn bestaat, is de flora en fauna verbazingwekkend divers. De door ijzerdioxide roodgekleurde zandduinen van de Namib bevatten net genoeg vocht voor de prehistorische welwitschiaplant om te overleven. In de droge rivierbeddingen in Damaraland leeft een groeiend aantal woestijnolifanten en zwarte neushoorns. Etosha National Park huisvest grote troepen leeuwen en is menigmaal decor geweest van indrukwekkende natuurdocumentaires. Dankzij de machtige rivieren Kavango, Kwando, Zambezi en Chobe is het noordoosten van Namibië weelderig groen en zijn de omstandigheden voor wilde dieren hier zeer gunstig.

De interessante cultuur wordt bepaald door diverse stammen. Eén daarvan is de Himba stam, een van oudsher nomadisch volk dat nog steeds vasthoudt aan zijn authentieke levenswijze en tradities. In de Kalahari leven de Bosjesmannen, de oorspronkelijke bewoners van zuidelijk Afrika, in kleine nederzettingen van wat het land hen te bieden heeft.

De afstanden in Namibië zijn enorm groot en onderweg kunt u soms urenlang niemand tegenkomen. Een self drive reis door Namibië vereist daardoor een goede planning en voorbereiding.

Offerte aanvragen