Project omschrijving

Santorini

De Grieken zelf vinden Santorini een van de mooiste Griekse eilanden. Het is één van de eilanden van de Cycladen.
Santorini is het eiland zoals wij dat kennen van de foto’s met witte kerkjes met blauwe daken, ezeltjes en authentieke Griekse dorpjes. Wil je een heerlijke zon- en strandvakantie, maar dan eens in een andere sfeer, dan is Santorini de perfecte keuze. Het is anders dan anders omdat het een vulkanisch eiland is. Het strand is zwart gekleurd, door zwarte kiezels.
Per boot brengt je onder andere naar de vulkaan en biedt je de mogelijkheid om te zwemmen in de natuurlijke, hete bronnen. Santorini is een uniek, sprookjesachtig eiland dat bekend staat om haar prachtige zonsondergangen, uitzichten, een rijke historie en natuurlijk de Griekse keuken en de wijn.
Fira is het hoofdstadje van Santorini en vooral in de zomermaanden gezellig druk. Hier vind je talloze restaurants en bars waar je kunt genieten van een mooie zonsondergang. De kleinere haven, tegenwoordig voor cruiseschepen en grote jachten, ligt op 270 meter onder Fira. Met een trap, van bijna 600 treden, kun je naar beneden en naar boven kun je beter met de kabelbaan.
Verder zijn de diverse plaatsen zoals Kamari en Oia heel erg de moeite waard evenals het autovrije plaatsje Megalochori
Offerte aanvragen