Project omschrijving

Ecuador

Ecuador is een prachtige reis door een schitterende natuur.

Ecuador een speeltuin voor avontuurlijke reizen o.a. vanwege de grote ecologische diversiteit. Nergens anders ter wereld kun je op een dag een berg met gletsjerpieken beklimmen, de volgende dag door een nevelwoud wandelen en bij een willekeurig aantal witwater rivieren in het Amazonebekken terechtkomen. Je reist langs prachtige glooiende groene Andes heuvels en je reist verder door het uitbundige oerwoud van het Amazone gebied. Je maakt fantastische wandelingen langs kratermeren of je beklimt de actieve Cotopaxi vulkaan.

De hoofdstad Quito is een stad dat op de UNESCO-werelderfgoed lijst staat. Het wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Zuid-Amerika en de tweede belangrijkste stad van het oude Inca-rijk. In deze koloniale stad kun je kennismaken met de lokale bevolking, bezoek je de mysterieuze Inca ruïnes en kun je rondlopen op kleurrijke markten in Otavalo. Hier is de kans groot dat je enkele van de prachtig geklede indigenas tegenkomt, een zeer kleurrijk plaatje.

Verder kun je heerlijk zwemmen in de helderblauwe zee of in de warmwaterbronnen bij het stadje Baños.

De reis naar Ecuador is niet compleet zonder een bezoek aan de Galápagos Eilanden  ook wel genoemd “Las Islas Encantandos”, ofwel de betoverende eilanden. Deze Galápagos-eilanden vormen één van de populairste bezienswaardigheden van Ecuador. U kunt hier zeehonden en andere diersoorten spotten in hun natuurlijke omgeving.

Kortom Ecuador en de Galapagos staan voor een reis  vol afwisselend avontuur en om nooit te vergeten!

Offerte aanvragen