Project omschrijving

Hawaï is een absolute ‘hotspot’

Volgens geologen zijn de negen eilanden van Hawaï hét voorbeeld van een ‘hotspot’. Dit is een extreem hete plek onder de aardkorst. Als de druk te groot wordt, ontstaat een vulkanische uitbarsting. Op zee levert dat, na tienduizenden jaren van stromende lava en uitbarstingen, nieuwe eilanden op. Hierdoor liggen op Hawaï de oudste vulkanen in het westen, terwijl de jongste (en actiefste) in het oosten liggen.

De eilandengroep van Hawaï zijn tropisch, Amerikaans en vooral anders. Met zijn vulkanische stranden, kleurige bloemen en ruige natuur spreken de tropische eilanden van Hawaï tot ieders verbeelding. Genieten van prachtige zonsondergangen en zwemmen in mooie baaien  afgewisseld met  bezoeken aan bijv. een ananas- en koffieplantage. Korte wandelingen brengen je naar de 135 meter hoge Akaka-waterval en naar de actieve vulkanen van het Volcanoes National Park. 

De ligging van Hawai alleen al is bijzonder. Een archipel, 4.000 kilometer verwijderd van ieder continent. Het ligt midden in de Stille Oceaan en hoort bij de Verenigde Staten. Op Hawaï  zijn nog werkende vulkanen zoals de Kilauea, de meest actieve vulkaan ter wereld. Hier stroomt magma de zee in, waardoor de eilandengroep nog steeds groeit. Op Hawaï kun je zien hoe dit natuurgeweld de basis kan zijn voor regenwouden, moerasbossen en koraalriffen. 

Een rondreis door Hawaï is vol avontuur, met een landschap dat bestaat uit regenwouden, moerasbossen en koraalriffen. Je komt er ook planten en dieren tegen die je alleen in dit gebied kunt vinden. Verder is Hawaï een waar paradijs voor surfers.

De eilanden van Hawaï:

Hawaï (Big Island), Maui, Kauai, Oahu, Molokai, Lanai.

U kunt Hawaï prima combineren met uw reis naar Amerika.

Offerte aanvragen